Laskeutuva tiivistekynnys laivan hyttioveen

Laskeutuva tiivistekynnys laivan hyttioveen

Antti-Teollisuus Oy on vuonna 1952 perustettu perheyritys, joka valmistaa metallituotteita viljankuivaukseen ja ovia laivanrakennusteollisuuden tarpeisiin. Vuonna 1952 perustetun yrityksen valikoima sisältää käyntiovet hytteihin, yleisiin tiloihin ja huoltotiloihin. Ratkaisuja on toimitettu lukuisiin maailman merillä seilaaviin luksusristeilijöihin, kuten Oasis Of The Seas, Aidaluna, Aidanova ja Viking Grace.

Laivan hyttiovien on oltava hyvin äänieristettyjä – matkustajien on voitava olla hytissä rauhassa, joten oven ja seinien tulee estää käytävältä tulevien äänten kuuluminen hytteihin. Antti-Teollisuuden hyttiovet tarjoavat jopa 44 dB Rw äänieristyksen.

Laivanrakennustöiden aikana hyttioven äänieristys on kuitenkin saattanut kärsiä kynnystiivisteen vaurioitumisen takia. Rakennusaikaisten vaurioiden ennaltaehkäisemiseksi Antti-Teollisuus ryhtyi kartoittamaan mahdollisuutta hyttiovien varustamiseen automaattisesti laskeutuvilla tiivistekynnyksillä.

Tiivistekynnys toteutetaan ilman lattiassa olevaa kynnystä – oven sulkeutuessa paloluokitellusta silikonikumilaadusta valmistettu tiiviste laskeutuu tiivistämään oven ja kynnyksen välisen raon. Ratkaisu soveltuu erityisen hyvin äänieristys- ja palo-oviin, ja niitä käytetään paljon myös sairaaloissa, kouluissa, palvelukodeissa ja hotelleissa.

- Totesimme, että jos kynnys on piilossa oven sisällä, minkään ei pitäisi pystyä sitä rakennusaikana rikkomaan. Halusimme löytää ratkaisun, jolla saavutettaisiin samat äänieristysarvot kuin aiemmalla kynnystiivisteellämme, ja joka mahdollistaisi tarvittaessa kynnystiivisteen vaihtamisen ilman, että ovea tarvitsee irrottaa karmista, Antti-Teollisuus Oy:n kaupallinen johtaja Markko Takkinen kertoo.

Automaattinen laskeutuva tiivistekynnys Raitatuotteelta

Antti-Teollisuus valitsi Raitatuotteen kumppanikseen tuotekehityshankkeeseen. Raitatuotteen toimittajaverkostoon kuuluva saksalainen Athmer on erikoistunut automaattisesti laskeutuvien tiivistekynnysten kehittämiseen.

Antti-Teollisuus määritti ratkaistavana olevan haasteen Raitatuotteelle, ja Raitatuote ryhtyi ratkaisemaan sitä yhdessä Athmerin kanssa. Athmerin suosituksen perusteella ratkaisuksi valittiin tarkoitukseen parhaiten soveltuva tiivistekynnys.

- Vuoden 2020 lopulla teimme Turun AMK:n äänilaboratoriossa testiasennuksen, jossa normaali kynnystiivisteemme korvattiin Athmerin automaattisesti laskeutuvalla tiivistekynnyksellä. Testissä ratkaisulla saavutettiin sama äänieristysarvo kuin vanhalla kynnysmallillamme. Juuri tämä oli tavoitteemme, joten voiko kehityshankkeelta enempää toivoakaan? Tiivisteiden tärkein ominaisuus on, että ne toimivat ja tiivistävät – tiivistys on joko tiivis tai ei ole tiivis. Kehityshanke meni mielestäni oikein mallikkaasti ja löysimme toimivan tiivisteratkaisun, Takkinen kertoo tyytyväisenä hankkeen lopputulokseen.

Äänieristystavoitteen saavuttamisen lisäksi hyttioven varustaminen Athmerin tiivistekynnyksellä täytti myös toisen kehityshankkeelle asetetun tavoitteen. Tiivistekynnys on tarvittaessa vaihdettavissa ilman, että ovea tarvitsee irrottaa karmista. Tämä nopeuttaa mahdollisia huoltotöitä.

- Kokonaisuudessaan projekti meni hyvin. Meillä oli hyvä kumppani ja kumppanillamme hyvä, aktiivinen ja osaava toimittaja. Saimme tarvitsemaamme tietoa nopeasti ja vietyä asiaa eteenpäin toivomamme aikataulun mukaisesti. Saimme mallikappaleet sopivalla aikataululla testivaihettamme varten ja pääsimme kertaheitolla toivottuun tulokseen. Raitatuote järjesti tietoa ja toimitti tavaraa projektiaikataulun edellyttämällä tavalla, Takkinen kertoo.

Kuva: Antti-Teollisuus Oy

 

Tuotekehitysyhteistyössä

Antti-Teollisuus Oy

Tuoteratkaisu

Athmer-tiivistekynnykset

 

Teknistä tukea ja ratkaisuja tuotekehitykseen

Tuotekehitys- ja suunnittelupalvelumme on apunasi ovien, ikkunoiden ja luukkujen tuotekehityshaasteiden ratkaisemisessa.

Teemme jatkuvaa yhteistyötä Euroopan johtavien tiiviste-, tiivistekynnys-, sarana- ja sormisuojavalmistajien kanssa. Tunnemme tarkasti toimittajiemme valikoiman ja ajankohtaiset tuotekehitysprojektit, joten pystymme käynnistämään tuotekehitysprojektin teidän ja omien alojensa kansainvälisten huippuosaajien välille – avullamme saatte tuotekehityksenne tueksi maailman parhaiden komponenttivalmistajien osaamisen.

Kerro meille projektistasi – me autamme sinua ratkaisemaan haasteesi

 

Julkaistu: 24.03.2021

Palvelemme numerossa
010 281 4114