Raitatuote Oy:n sopimus- ja toimitusehdot

YLEISET EHDOT

Nämä sopimusehdot koskevat Raitatuote Oy:n (y-tunnus 1034370-1) ja asiakkaan välistä kauppaa, ellei erikseen kirjallisesti ole toisin sovittu. Ehdot jotka asiakas on toimittanut tai sisällyttänyt tarjouspyyntöön, tilaukseen tai muihin samankaltaisiin dokumentteihin eivät sisälly osapuolten väliseen sopimukseen ja asiakas sitoutuu luopumaan oikeudestaan vedota omiin erillisiin ehtoihin.

Nämä ehdot koskevat myös osoitteessa raitatuote.fi sijaitsevassa verkkokaupassa tapahtuvaa kaupankäyntiä. Raitatuote.fi on Raitatuote Oy:n markkinapaikka.

TARJOUS

Raitatuote Oy:n tarjous on voimassa tarjouksessa mainitun ajan. Ellei aikaa ole erikseen mainittu on tarjous voimassa 30 päivää. Tarjous on voimassa kokonaisuutena. Tarjoukseen sisältyvät suunnitelmat, piirustukset, kuvat, laskelmat ja muut asiakirjat ovat Raitatuote Oy:n omaisuutta. Asiakkaalla ei ole oikeutta käyttää niitä omiin tarkoituksiinsa tai Raitatuote Oy:n vahingoksi eikä antaa niistä tietoja kolmannelle osapuolelle.

TILAAMINEN

Sitova kauppasopimus osapuolien välille syntyy, kun Raitatuote Oy on sähköpostitse vahvistanut asiakkaan verkkokaupassa tekemän tilauksen tai toimittanut tavaran.

Raitatuote Oy pidättää oikeuden viivästyttää tavaroiden toimittamista, mikäli Raitatuote Oy:llä on asiakkaalta erääntyneitä saatavia tai sovittu luottoraja on ylitetty tai uhkaa ylittyä.

Asiakkaan tulee välittömästi, viimeistään tilausvahvistusta seuraavana arkipäivänä huomauttaa, mikäli tilausvahvistuksessa on virheitä.

Mikäli tilaus tehdään verkkokaupassa, osoitteessa raitatuote.fi, ei tilauksen tekeminen edellytä asiakkaalta rekisteröitymistä verkkokauppaan. Tilaajan tulee olla tilaushetkellä täyttänyt 18 vuotta. Tilauksen yhteydessä tilaajan tulee ilmoittaa nimi, toimitusosoite, sähköpostiosoite, postiosoite sekä puhelinnumero. Tilaajan antamat asiakastiedot ovat luottamuksellisia. Tietosuojaseloste on luettavissa osoitteessa muotolevy.fi/tietosuojaseloste.

HINNAT

Hinnoittelun perusteena on tilaushetkellä Raitatuote Oy:n verkkokaupassa esillä oleva hinta, ellei toisin ole mainittu. Lopullinen ja osapuolia sitova kokonaishinta toimituskuluineen ja lisineen näkyy tilausvaiheessa verkkokaupan yhteenvetosivulla tai laskutusasiakkaiden osalta tilausvahvistuksella.

Hintojen arvonlisävero on 0%. Arvonlisäveron osuus on erikseen eritelty.

Verkkokaupassa tilauksen hinta sisältää kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron. Jos hinta laskee tilauksen maksamisen jälkeen, erotusta ei hyvitetä. Mikäli toimitusosoite sijaitsee Lapissa, saaristossa tai Suomen ulkopuolella, poikkeaa toimitusmaksu verkkokaupasta esitetystä toimitusmaksusta. Näissä tapauksissa toimitusmaksu sovitaan erikseen asiakkaan ja Raitatuote Oy:n välillä. Lisätietoja toimitusmaksuista näille alueille saa lähettämällä kyselyn asiasta sähköpostitse osoitteeseen myynti@raitatuote.fi.

Pientoimituksissa, joissa tilauksen tilattujen tavaroiden kokonaishinta alv 0% on alle 100,00 €, veloitetaan pientoimituslisä 30,00 €/tilaus alv 0% (ei koske verkkokauppatilauksia).

PAKKAUS

Normaali kuljetuspakkaus sisältyy hintoihin. Erityistä tukea vaativissa helposti rikkoutuvissa tavaroissa ja suuremmissa erissä veloitetaan pakkauksesta erilliset lisät vuonna 2024 seuraavasti (ei koske verkkokauppatilauksia), mikäli muuta ei ole erikseen sovittu:

pakkauskulu kertalava:                            20,00 €/kpl alv 0%

pakkauskulu teholava:                             15,00 €/kpl alv 0%

pakkauskulu lavakaulus:                          20,00 €/kpl alv 0%

pakkauskulu erikoispakkaus:                   10,00 €/kpl alv 0%

ASENNUS

Asennushinta ilmoitetaan tarjouksessa erillishintana.
Työaika asennustoimituksissa on klo 7.00-15.30 arkipäivisin tai sopimuksen mukaan. Työskentely voi aiheuttaa meluhaittoja. Mahdolliset poikkeukset työajoissa ja niiden mahdollinen hintavaikutus on sovittava erikseen.

TOIMITUSEHTO

Ellei muuta ole erikseen sovittu, toimitusehtona on kuljetus maksettuna nimettyyn määräpaikkaan (CPT, Incoterms 2010). Raitatuote Oy ei vastaa toimituksen estymisestä, vaikeutumisesta tai myöhästymisestä johtuvista välillisistä kustannuksista.

Toimitus tapahtuu Manner-Suomessa välille Hanko – napapiiri, painorajoittamattomille ja kuorma-autolla ajettavan tien varteen. Mahdolliseen tilapäiseen painorajoituksen ylittämiseen asiakkaan tulee kysyä poikkeuslupa paikalliselta tiemestarilta. Muille alueille toimitus sovitaan Raitatuote Oy:n kanssa tapauskohtaisesti. Lisätietoja toimituksista muille alueille saa lähettämällä kyselyn asiasta sähköpostitse osoitteeseen myynti@raitatuote.fi.

RAHTIVELOITUS

Rahtiveloitus näkyy tilausvahvistuksella / laskulla erillisellä rivillä. Rahtiveloituksen hinta on verkkokaupassa tehdyille tilauksille 16,00 € alv 0% ja muille kuin verkkokaupasta tehdyille tilauksille alkaen 50,00 € alv 0%. Rahtiveloitus voi myös olla tapauskohtaisesti tavaran määrästä, koosta ja toimitusosoitteesta riippuen suurempi. Yli 2 500,00 € alv 0% tilaukset toimitetaan rahtivapaasti kaikkialle Suomeen.

TOIMITUSAIKA

Toimitusaika lasketaan sopimuksen päiväyksestä tai sen jälkeen olevasta arkipäivästä, jolloin kaikki toimituksen täyttämistä varten tarvittavat tiedot on toimitettu Raitatuote Oy:lle tai sovittu ennakkomaksu on suoritettu.

Asiakkaan muutospyynnöt ja lisäykset on tehtävä kirjallisesti ja samalla on sovittava niiden vaikutus hintaan ja toimitusaikaan.

Toimitusajan tai -sisällön muutospyyntö on tehtävä kohtuullisessa ajassa sovittuun toimituspäivään nähden. Toimitusajan muutospyynnöt käsitellään tapauskohtaisesti. Mikäli toimitus siirtyy Raitatuote Oy:stä riippumattomista syistä yli kaksi viikkoa sovitusta aikataulusta, veloitetaan muutoksesta aiheutuneet varastointikustannukset ja materiaalit asiakkaalta. Varastointikustannus on 0,5% tavaran arvosta jokaiselta alkavalta viikolta. Toimitusviikko tarkoittaa viikkoa, jonka aikana tavara on toimitusehdon mukaisesti toimitettu.

Normaali toimitusaika varastossa oleville vakiotuotteille on 1-3 arkipäivää tilauksesta. Tilattaville tuotteille tai suuremmille määrille toimitusaika on n. 1-8 viikkoa tilatuista tuotteista riippuen. Tarkempi toimitusaika vahvistetaan asiakkaalle tilausvahvistuksella. Vahvistettava toimitusaika tarkoittaa tuotteiden lähtöpäivää Raitatuote Oy:n varastolta. Kuljetusliike sopii tilaajan kanssa jakelun tarkasta aikataulusta.

Erikseen sovittavista pikatoimituksista veloitetaan erillinen 50,00 €/toimitus pikatoimituslisä alv 0% (ei koske verkkokauppatilauksia). 

MAKSUEHTO

Laskutusasiakkaille maksuehto on 14pv netto toimituspäivästä, ellei toisin ole sovittu. Mahdolliset huomautukset laskusta on tehtävä kahdeksan päivän kuluessa laskun päiväyksestä. Myöhästyneestä suorituksesta Raitatuote Oy on oikeutettu perimään korkolain mukaista viivästyskorkoa sekä perintäkulut.

TILAUKSEN MAKSAMINEN VERKKOKAUPASSA

Tilaus maksetaan luottokortilla, laskulla tai verkkopankin kautta tilaamisen yhteydessä. Emme tallenna luottokortin tietoja maksun yhteydessä. Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (y-tunnus 2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830

Collector Lasku/Osamaksu

Collector Lasku/Osamaksu -palvelulla voit maksaa ostoksiasi jopa 5000 €:n saakka.

Collector Laskulle saat korotonta* maksuaikaa aina vähintään 30 päivää ja jopa 60 päivää.
Lasku erääntyy siis maksettavaksi vasta ostopäivää seuraavaan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. (* Maksuaikakorko on 0 %, ensimmäiseen laskuun lisätään 3,80 € laskutuspalkkio)
Voit maksaa laskun koko loppusumman eräpäivänä tai halutessasi voit valita 1-36 kk:n osamaksuerät. Osamaksu käynnistyy automaattisesti maksettuasi laskuun merkityn minimiosamaksuerän. Halutessasi voit maksaa myös suurempia osamaksueriä tai maksaa koko loppusumman kerralla.

Osamaksun korko on 1,6% kuukaudessa, mikä vastaa 19,20% nimellistä vuosikorkoa. Laskuun lisätään tilinhoitomaksu 2,95 € kuukaudessa, jolloin todellinen vuosikorko laskettuna 1000 €:n ostoksella on 21,3%.

Valitessasi Collector Lasku/Osamaksun, saat tilaamasi tuotteet aina kotiin ennen niiden maksamista. Tämä tuo joustavuutta sekä turvallisuutta vaihtojen ja palautusten käsittelyyn.

Collector Lasku/Osamaksua voi käyttää henkilö, joka on täyttänyt 20 vuotta ja jolla on moitteettomat luottotiedot. Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6% kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.
Saatte täydelliset Collector Lasku/Osamaksun ehdot seuraavista linkeistä:

Tarkemman palvelukuvauksen löydät https://www.collector.fi/henkiloasiakkaat/maksa-laskulla/
Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät https://www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/Credit_terms_All_FI.pdf
Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot löydät https://www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/SECCI_FI.pdf

Luotonantajana toimii Collector Bank AB.

 

TOIMITUKSEN VASTAANOTTAMINEN

Asiakkaan on oltava vastaanottamassa tuotteita kuljetusliikkeen kanssa sovittuna toimitusajankohtana. Toimitus ei sisällä tuotteiden sisään kantoa. Ennen kuin toimitus kuitataan vastaanotetuksi, on pakkaus tarkistettava päällisin puolin kuljetusvaurioiden varalta. Jos pakkauksen havaitaan ulkoisesti vaurioituneen, on tarkistettava ovatko tuotteet vaurioituneet. Jos tuotteet ovat vaurioituneet, vaurio on kirjattava rahtikirjaan ennen tuotteiden kuittaamista vastaanotetuiksi. Vauriot pitää myös valokuvata.

REKLAMAATIO

Mikäli asiakkaalle on toimitettu väärä, vaurioitunut tai virheellinen tuote, tulee siitä viipymättä tehdä reklamaatio Raitatuote Oy:lle, kuitenkin viimeistään 5 päivän sisällä tuotteiden vastaanottamisesta yritysasiakkaiden osalta ja 2 kuukauden sisällä tuotteiden vastaanottamisesta kuluttaja-asiakkaiden osalta. Reklamaatio tehdään sähköpostitse osoitteeseen myynti@raitatuote.fi. Reklamaation mukana on toimitettava kuva väärästä, vaurioituneesta tai virheellisestä tuotteesta. Reklamaation liitteenä on oltava myös kopio tilausvahvistuksesta. Lisäksi kuljetusvauriotapauksissa reklamaatioon on liitettävä kuva rahtikirjasta, johon on kirjattu vastaanoton yhteydessä esille tulleet vauriot. Otamme tilaajaan yhteyttä virheen korjaamiseksi. Raitatuote Oy ei vastaa väärin toimitetusta, vaurioituneesta tai virheellisestä tuotteesta johtuvista välillisistä kustannuksista, paitsi kuluttaja-asiakkaiden osalta kuluttajansuojalain mukaisesti.

OMISTUSOIKEUS

Omistusoikeus toimitettuun tavaraan siirtyy asiakkaalle, kun kauppasumma on kokonaisuudessaan maksettu.

PERUUTTAMISOIKEUS JA TUOTTEIDEN PALAUTUS

Yritysasiakkaat: Tilauksen mukaista ja virheetöntä tuotetta ei voi palauttaa

Henkilöasiakkaat: Tuotteilla on 14 päivän peruuttamisoikeus kuluttaja-asiakkaiden osalta. Peruuttamisoikeus ei koske kuluttajan vaatimusten mukaisesti valmistettua tai muunneltua tavaraa, esim. määrämittaisia tuotteita. Peruuttamisilmoitus on tehtävä viimeistään 14 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta sähköpostitse osoitteeseen myynti@raitatuote.fi. Raitatuote Oy ei hyväksy kokonaisuuksina myytävien tuotepakettien osittaista palauttamista. Mikäli tavarat on luovutettu asiakkaalle, vastaa asiakas palauttamisesta aiheutuvista kustannuksista, jotka ovat 75 euroa (sisältäen alv:n 24 %). Nämä kustannukset pidätetään asiakkaalle palautettavasta kauppahinnasta.

Raitatuote Oy järjestää palautettavien tuotteiden noudon. Palautuksissa asiakkaan on toimitettava tuotteet rahdinkuljettajan saataville, samaan paikkaan, jossa ne asiakkaalle luovutettiin. Kuljetusliike sopii asiakkaan kanssa tuotteiden noutoajan. Asiakkaan on oltava paikalla sovittuna noutoaikana. Tuotteet on palautettava viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Palautettavien tuotteiden tulee olla virheettömiä, pakattuina tuotepakkauksiinsa ja pakattuina kuljetusta varten samalla tavalla kuin ne luovutushetkellä ovat olleet pakattuina. Jos asiakas ottaa tavaran käyttöönsä, hän vastaa tavaran arvon alenemisesta. Jos tavara on olennaisesti muuttunut tai vähentynyt, perii Raitatuote Oy tavaran arvon alenemista vastaavan summan. Jos tavara on muuttunut käyttämisen vuoksi myyntikelvottomaksi, kieltäytyy Raitatuote Oy kokonaan palauttamasta asiakkaan maksamaa summaa.  

VIIVÄSTYSTÄ KOSKEVA ILMOITUS

Raitatuote Oy:n ja asiakkaan on viipymättä ilmoitettava toisilleen, mikäli tavaran toimitusta tai sen vastaanottamista uhkaa viivästys. Mikäli viivästys johtuu Raitatuote Oy:n tuottamuksesta, asiakkaalla on oikeus vaatia viivästyssakkoa jonka suuruus on enintään 0,5% myöhästyneen osan arvosta kutakin toimituspäivän jälkeistä täyttä viikkoa kohden, kuitenkin enintään 15 viikolta. Raitatuote Oy ei ole vastuussa tavaran toimittamisen viivästymisestä asiakkaalle aiheutuneista muista vahingoista kuin edellä on esitetty ja oikeutta muuhun vahingonkorvaukseen ei ole.

YLIVOIMAINEN ESTE

Mikäli sopimuksen täyttymiselle on este, johon Raitatuote Oy ei voi vaikuttaa tai sopimuksen täyttyminen edellyttäisi uhrauksia, jotka ovat kohtuuttomia verrattuna asiakkaalle siitä koituvaan etuun, on Raitatuote Oy:llä oikeus pidentää toimitusaikaa, kunnes este on poistunut. Jos este tai epäsuhde jatkuu yli 90 päivää yli alkuperäisen toimitusajan, on kummallakin osapuolella oikeus purkaa sopimus ilman, että toisella osapuolella on oikeutta vaatia vahingonkorvausta. Esteestä ja sen päättymisestä Raitatuote Oy:n on ilmoitettava asiakkaalle kirjallisesti.

Raitatuote Oy ei vastaa toimituksen estymisestä, vaikeutumisesta tai myöhästymisestä johtuvista välillisistä tai välittömistä vahingoista, mikäli este johtuu Raitatuote Oy:n vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta syystä kuten sodasta, luonnonmullistuksesta, lakosta, vienti- ja tuontikiellosta, viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta.

VASTUUNRAJOITUS

Raitatuote Oy ei vastaa vahingosta, joka aiheutuu tavaran liittämisestä tai käytöstä muussa yhteydessä kuin mihin se on tarkoitettu. Raitatuote Oy:n vastuu rajoittuu kaikissa tapauksissa asiakkaan maksamaan kauppahintaan. Raitatuote Oy ei ole missään tilanteessa velvollinen korvaamaan asiakkaalle mitään välillisiä vahinkoja tämän sopimuksen alla. Vastuurajauksia ei sovelleta, mikäli Raitatuote syyllistyy törkeään huolimattomuuteen.

OIKEUS PURKAA SOPIMUS

Mikäli asiakas olennaisesti rikkoo velvollisuuksiaan, kuten antaa olennaisesti virheellisiä tai puutteellisia tietoja tai laiminlyö maksuvelvollisuutensa, Raitatuote Oy:llä on oikeus purkaa sopimus kirjallisesti ilman korvausvelvollisuutta ja laskuttaa saatavansa asiakkaalta.


ERIMIELISYYDET

Raitatuote Oy:n ja asiakkaan väliseen sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Mahdolliset sopimuksesta johtuvat riidat ja erimielisyydet asiakkaan ja Raitatuote Oy:n välillä pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Mikäli tämä ei onnistu, ratkaistaan yritysasiakkaiden kanssa riidat välimiesmenettelyssä. Välimiehen asettaa Keskuskauppakamarin välityslautakunta ja menettelyssä noudatetaan tämän lautakunnan sääntöjä. Raitatuote Oy:llä on kuitenkin aina oikeus hakea maksamattomia saatavia Raitatuote Oy:n kotipaikan käräjäoikeudessa. Yksityisasiakas voi ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan, joka voi sovitella riitaa. Mikäli sovittelu ei tuota tulosta, asiakas voi viedä asian kuluttajariitalautakuntaan. Lautakuntakäsittely on molemmille osapuolille maksuton. Jos riita päätyy tuomioistuimeen, kuluttaja-asiakkailla on oikeus nostaa kanne ja olla vastaajana oman asuinpaikkansa alioikeudessa

Palvelemme numerossa
010 281 4114