Sormisuojat

Saksalaisen Athmerin sormisuojajärjestelmät ovat mainio keino ovien aiheuttamien sormivammojen ennaltaehkäisyyn. Se estää tehokkaasti niin lasten, aikuisten kuin ikäihmistenkin sormia joutumasta puristuksiin oven saranapuolen väliin. Sekä saranallisiin käyntioviin että heiluri-, liuku- ja automaattioviin saatavilla oleva ratkaisu soveltuu erinomaisesti mm. päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin sekä muihin julkisiin tiloihin ja koteihin, joissa on tarve peittää karmin ja ovilehden välinen rako. 

Athmerin sormisuojaratkaisut sopivat lähes kaikkien ovivalmistajien saranallisiin käynti-, heiluri- ja liukuoviin sekä automaattioviin. Sormisuojaus voidaan toteuttaa myös jälkiasennuksena.

 

Karmipuolen suojausratkaisut asennetaan oven sisäpuolelle. Se toteutetaan alumiiniprofiililla, jonka sisällä on synteettisestä kankaasta valmistettu rullakangas. Kun ovi avataan, kangas tulee esiin ja peittää tehokkaasti ovilevyn ja karmin välisen raon. Ovea suljettaessa kangas rullautuu takaisin profiilin sisään.

Karmipuolen sormisuojavaihtoehdoista NR-25, NR-30, NR-32 UniSafe ja NR-38 soveltuvat sisäoviin. Ulko-ovikäyttöön suunniteltu NR-26 W-Proof toimii vaativissakin olosuhteissa ja soveltuu mainiosti Suomen vaihteleviin olosuhteisiin. Ratkaisu toimii lämpötiloissa -20°C – +50°C sekä sietää erinomaisesti vettä, lunta, jäätä, mutaa, likaa ja UV-säteilyä.

Uutuusmalli NR-32 UniSafen asennusprofiili mahdollistaa sormisuojan irrottamisen vaivattomasti oven huoltotoimenpiteiden ajaksi.

 

Saranapuolen suojausratkaisussa sormien pääsyn ovilehden ja karmin väliin estävä alumiiniprofiili asennetaan oven ulkopuolelle. Profiilit ovat saatavissa kaikissa RAL-sävyissä, joten sormisuojaprofiilista tulee yhtenäinen osa ovilehden ja karmin muodostamaa kokonaisuutta. Myös rullakankaasta on valittavissa useita vakiosävyjä.

Saranapuolen sormisuojavaihtoehtoja on yhteensä kuusi: BU, BU-K, BO ja BD puuoville, BO-20 ja BO-22 teräsoville ja BA-18K ja BA-22K alumiinioville.

 

Heiluri- ja liukuoville tarkoitetun Swing Guardin tiiviste on valmistettu kulutuksen kestävästä silikonikumista, ja se voidaan toteuttaa joko pinta- tai upotetulla asennuksella.

 

YLEISTÄ SORMISUOJISTA

  • Helppo ja nopea asentaa
  • Lähes kaikki mallit läpäisseet 1 000 000 avauskerran rasitustestin (MPA NRW)
  • Maksimipituus on 2 500 mm
  • Oven aukeamiskyky täydet 180 astetta
  • Rullakangas on helppo pitää puhtaana
  • Valikoimassa runsaasti kangas- ja alumiiniprofiilien värivaihtoehtoja. Tilauksesta kangas saatavilla myös omalla printtikuvioinnilla
  • Koneohjattuihin käyntioviin sormisuojan korkeus oltava min. 2000 mm.